BONUS 1: Wat is jouw verhaal?

Is het wel JOUW verhaal?
Of zijn het de verhalen van de mensen,
die jou hebben groot gebracht,
al dan niet met de beste bedoelingen?

Vraag jezelf eens:
Heb ik sterke oordelen en veel kritiek?

Uit het boek: “Jules uitte en toonde zijn grootste talent, maar toch kon hij er niet genoeg van genieten. Omdat hij de verhalen uit het verleden bleef herhalen, zoals hij het zich herinnerde. Hij bleef het kind dat niet gezien was. En zo behandelde hij zichzelf.”

Uit het boek: “Jules uitte en toonde zijn grootste talent, maar toch kon hij er niet genoeg van genieten. Omdat hij de verhalen uit het verleden bleef herhalen, zoals hij het zich herinnerde. Hij bleef het kind dat niet gezien was. En zo behandelde hij zichzelf.”

Ondanks alle roem en prijzen zag Jules (in dit boek) niet hoe geliefd hij was en voelde hij keer op keer de emoties van het ‘verwaarloosde kind’. Totdat hij dat verhaal lekker los ging laten.

Wat wordt mogelijk als jij het oude verhaal loslaat?

We hebben het zo druk met wat iedereen van ons vindt en met wat wij van alles en iedereen en onszelf vinden, dat we geen tijd meer overhouden om ons leven te leven. Dan zijn we een groot deel van onze kostbare tijd in trance. In trance zijn wil zeggen dat we met onze gedachten ‘in de toekomst’ of ‘in het verleden’ zijn. En dan zijn we nog maar weinig uren in het hier en nu. We zijn hier met z’n allen zo aan gewend geraakt dat het niemand meer opvalt.

Maar je bent op je best als je helemaal jezelf bent. NU en HIER.

Waarom ik dit boek wilde schrijven?

“Was mich nicht umbringt, macht mich stärker”, zei Nietschze.

De eerste reden dat ik dit boek wilde schrijven is dat ik de angst voor het woord TRAUMA wil wegnemen. We maken het leven zwaar door de ontkenning van pijn, die ons juist sterker kan maken.

Zodra je erkent dat je pijn voelt kun je beginnen met los laten. En dat brengt onmiddellijk verlichting en ontspanning. Je hoeft problemen uit het verleden niet op te lossen. Ze loslaten is het enige. Dan denk je er niet meer aan, want met ons denken creëren we ons heden en onze toekomst.

Iemand schreef me dat ze halverwege het boek was. “Wel mooi om te lezen hoe mensen met trauma’s er zo goed uit komen! Ik denk dat ik te weinig trauma tot nu toe heb gehad!” Ze onderging al twee keer een darmkankeroperatie en moet jaarlijks terug voor controle en daar is ze iedere keer bang voor. Toch zegt dat ze ’te weinig’  trauma heeft gehad.

Johan Cruijff zou zeggen: “Je gaat het pas zien als je het door hebt.” De angst om te erkennen dat er misschien iets aan de hand is, is in dit geval groot. Of, wat ook vaak het geval is, ze gelooft helemaal niet dat een gezond en gelukkig leven voor haar nog mogelijk is.

Waarom ik dit boek wilde schrijven

"Was mich nicht umbringt, macht mich stärker", zei Nietschze.

De eerste reden dat ik dit boek wilde schrijven is dat ik de angst voor het woord TRAUMA wil wegnemen. We maken het leven zwaar door de ontkenning van pijn, die ons sterker kan maken. 

Zodra je erkent dat je pijn voelt kun je beginnen met los laten.

Stel je het oplossen en loslaten van het verleden uit?

Uitstellen is zo vermoeiend! Vooral voor jezelf.
Doe er wat aan!
Het kan in één sessie gepiept zijn.

Scroll naar boven