BONUS 3: Toegeven aan je verlangens

Overlevers doen niet aan toegeven. Ze doen alles om overeind te blijven, zonder het zelf te beseffen.

Vraag jezelf eens:
Ben jij het waard om in jezelf te investeren en heb je de moed om te veranderen?

Abel (hoofdstuk 6) voelde zijn eigen wensen niet meer. Hij herinnerde zich zijn verlangen naar een gezinsleven niet meer nadat hij het allemaal verloren had. Wat overbleef was diep donker groot verdriet. Hij geloofde niet dat hij zelf ooit een gezin zou kunnen stichten, omdat die gedachten of gevoelens bedekt waren met pijn en de angst om iemand te verliezen van wie je houdt. Nu is hij vader van twee gezonde kinderen. Hoe goed is dat! Hij verzette zich erg tegen de sessies, maar ergens wist hij dat hij hier doorheen moest. Door oude pijn en angst los te laten creëerde hij ruimte en vertrouwen in zichzelf om weer lief te hebben en te ontvangen.

En Jente (hoofdstuk 5), het meisje dat dacht dat ze alleen goed was om te rennen, moest een pauze nemen en stilstaan om haar vermoeidheid te voelen en te zien waar ze voor wegrende. Haar overtuiging dat ze niet goed genoeg was weerhield haar ervan haar eigen leven te leiden. Ze moest de herinnering vinden, die haar beperkende overtuigingen had gecreëerd en de pijn loslaten, zodat ze verder kon.

We hebben moeite met toegeven

We geven niet graag toe en houden onszelf tegen.

Je voelt ergens dat je iets anders wilt. Je hebt diep van binnen nog wel een grote droom, maar een deel van jou gelooft al niet meer dat het anders kan. Geloof jij dat je meer waard bent dan het leven dat je nu leidt? 

Hetgeen je tegenhoudt is echt niet van jou. Maar je hebt ooit ergens geleerd dat toegeven aan sommige verlangens niet goed is. Meestal doe je dat helemaal niet bewust. Ga er eens even voor zitten.

Waarom ik dit boek wilde schrijven?

Nog een reden dat ik dit boek wilde schrijven is dat ik zie hoe overlevers van TRAUMA hun tijd verspillen. Je denkt dat je alle tijd hebt, maar intussen leef je niet vanuit je ware potentieel. “Vanwege het prijskaartje denk ik er nog even over na …”  zegt iemand dan. 

Het prijskaartje voor een sessie ligt lager dan de meeste vliegtickets. En zelfs een paar sessies halen het bedrag van een vakantie niet. Dan zit je twee weken ergens in de zon te ontspannen. Dat is fijn, maar bij terugkomst is alles wat emotioneel dwars zit er nog steeds.

De hoge prijs, die je betaalt, is dat iedere dag dat je doorloopt met misverstanden en beperkende overtuigingen over jezelf, er één te veel is. En die dag komt nooit meer terug.

Word je ook zo moe van jezelf?
Het is niet nodig.
Het is tijd om het lekker los te laten.
Het is VEILIG om het los te laten.
Wat er ook gebeurd is.
Het verleden is voorbij.

Ben jij ook zo’n taaie volhouder?

Word je ook zo moe van jezelf?
Het is niet nodig.
Het is tijd om het lekker los te laten.
Het is VEILIG om het los te laten.
Wat er ook gebeurd is.
Het verleden is voorbij.

Een ondernemer stuurde me deze foto, voordat hij op zaterdagavond in zijn badkuip stapte.

Scroll naar boven