Toegeven aan je verlangens

Overlevers doen alles om overeind te blijven, zonder het zelf te beseffen.

Zoals je hebt gelezen in het verhaal van Abel, had hij een diepe existentiële wens. De wens om zich voort te planten. Abel was 43 en nauwelijks bezig met zijn wens. Hij had zich in Nederland gevestigd en voelde zich redelijk thuis, maar er ontbrak iets wezenlijks en door mijn vragen kwam dat boven tafel. 

Soms vinden mensen het vervelend dat ik doorvraag, omdat ze bang zijn dat het pijnlijk wordt. Maar ik voel wanneer ik moet stoppen en ik weet wanneer het iets gaat opleveren. Niet dat ik precies weet wat dat is, maar wel dat er iets is. En ik weet uit ervaring dat zo’n pijnlijk momentje het waard is. Het maakt schoon en geeft ruimte aan wat echt belangrijk is. Abel is nu vader van een zoon en een dochter. Door oude pijn en angst voor de toekomst los te laten creëerde hij ruimte en vertrouwen in zichzelf om weer lief te hebben en te ontvangen. 

We geven niet graag toe en houden onszelf tegen.

Je voelt ergens dat je iets anders wilt. Je hebt diep van binnen nog wel een grote droom, maar een deel van jou gelooft al niet meer dat het anders kan. Geloof jij dat je meer waard bent dan het leven dat je nu leidt? 

Hetgeen je tegenhoudt is echt niet van jou. Maar je hebt nu eenmaal geleerd om niet toe te geven aan sommige verlangens. Meestal doe je dat helemaal niet bewust. Ga er eens even voor zitten.

Waarom ik dit boek wilde schrijven

Nog een reden dat ik dit boek wilde schrijven is dat ik zie hoe overlevers van TRAUMA hun tijd verspillen. Je denkt dat je alle tijd hebt, maar intussen leef je niet vanuit je ware potentieel. “Vanwege het prijskaartje denk ik er nog even over na …”  zegt iemand dan. 
Het prijskaartje voor mijn VIP pakket ligt lager dan de meeste vliegtickets. Met zo’n ticket zit je dan twee weken ergens in de zon te ontspannen. Dat is fijn, maar bij terugkomst is alles wat emotioneel dwars zit er nog steeds. De hoge prijs, die je betaalt, is dat iedere dag dat je doorloopt met misverstanden en beperkende overtuigingen over jezelf, er één te veel is. En die dag komt nooit meer terug.

Ben jij ook zo’n taaie volhouder?

Word je ook zo moe van jezelf?

Het is niet nodig.

Het is tijd om het lekker los te laten.

Het is VEILIG om het los te laten.

Wat er ook gebeurd is.

Het verleden is voorbij.