Wat heb ik goed gedaan?

Goed om rond dit tijdstip Goede Voornemens te hebben. Maar hoe zit het eigenlijk met het afgelopen jaar? Hoe hebben we dat gedaan?

Doe jij dat? Naar je resultaten kijken en tevreden zijn met wat je gedaan hebt? Leven is ook ‘fouten’ maken, ervan leren en verder gaan, volgende poging. Ook zien wat goed ging en wat beter kan. En kijken naar of je alles zelf moet doen of dat je hulp kunt vragen of iemand inhuren die het beter of sneller kan dan jij.

Omdat ik zelf nogal eens de neiging heb om dat over te slaan en van het ene project naar het andere door te racen ben ik er even voor gaan zitten om een paar dingetjes te benoemen waarover ik dit jaar tevreden ben.

  • Na alle wanhoop en beperkingen sinds 2020, heb ik begin dit jaar de boel omgegooid, huis en haard verlaten en ben op pad gegaan.
  • In het voorjaar besloten om een retraite op Corfu te organiseren, in september gedaan en het was een succes.
  • De verkoop van mijn boek loopt lekker en er wordt gewerkt aan vertaling in het Engels en in het Duits.
  • Waar ik ook ben, ik geef online sessies en nog steeds met geweldige snelle resultaten en het blijft prachtig werk.
  • Al meer dan een half jaar woon ik op de mooiste plekken, omringd door natuur en altijd dieren om me heen.
  • Ik heb heel veel geleerd door dagelijks dezelfde boeken te lezen en te luisteren, onder andere alles wat ik kon vinden van Neville Goddard.
Wat heb ik goed gedaan? Deze Ierse kerst hebben we weer gekeken naar 'Elf', gewandeld en fikkie gestookt in de houtkachel.

Your faith is your fortune

Neville Lancelot Goddard, was een Amerikaanse auteur en mysticus, die in ‘Your faith is your fortune’ schreef over de ware betekenis van de Bijbel. Volgens hem moeten Bijbelse verhalen niet gelezen worden als menselijke historie, maar als strikte en eenvoudige parabels, die de mensheid de weg naar spiritueel ontwaken en ware verlossing leren. Hij leefde van 1905 tot 1972.

Het is goed

Omdat mijn dochter en ik traditioneel kerstavond samen zijn heb ik haar uitgenodigd om samen in Ierland kerst te vieren. Wij hebben rond kerst onze eigen rituelen. Ik heb als kind wel eens verlangd naar een traditionele katholieke familie, maar mijn jaren in de Vrije School gemeenschap hebben dat ruimschoots goed gemaakt. Op de Heilige Avond zongen we op het strand rond het vuur en in de Oberüfer spelen hebben we onze rollen gespeeld. Mijn kind was hét lammetje en de groene koning en ik ben God geweest én de duivel. Deed ik vooral voor de make up, ik was groen tot diep in mijn oren en had zwart haar. Ik heb er van genoten, veel gelachen, vooral om onszelf. Deze Ierse kerst hebben we weer gekeken naar ‘Elf’, gewandeld en fikkie gestookt in de houtkachel.

Het kind is inmiddels thuis, want zij wilde gisteren bij de herdenking van mijn broer zijn, in zijn kroeg. Ik wandelde hier en kwam min of meer toevallig bij de Clonrush Churchyard. Ook een mooie plek om mijn broer te gedenken. Ik heb nog even omhoog gekeken in de lucht, die even heel blauw was. Een kwartier later liep ik weer in de stortregen en waaide haast uit mijn laarzen. Dat naar boven kijken gaat automatisch, maar dat is programmering. Zo zijn we opgevoed.

De hemel, de goden …

Dat hele verhaal van die hemel boven ons … ik weet het niet hoor. Hoewel Apollo ook met zijn paarden en wagens in de lucht reed. Of waren de goden kosmonauten en is Delphi een landingsplaats? Ik ben bereid om veel te geloven en ik geloof het liefst dat mijn broer vrij is van zijn beschadigde hart en dat zijn ziel weer vrij rond waart. En ik zie hem ervoor aan dat hij gisteren even in Café De Molen was. In zijn kroeg bij zijn vrouw en kinderen, onze moeder, onze zus, mijn kind, meer familie en vrienden. En ik weet dat hij het helemaal prima vind dat ik in Ierland op een graveyard met Keltische kruizen loop.

En over geloof gesproken, hier volgt de rest van het hoofdstuk over de (onmogelijke) maagdelijke geboorte van het kerstkind, door Neville Goddard, door mij vertaald. Het eerste deel stond in mijn vorige blog.

Hoofdstuk 11 – Kerstmis

De belangrijkste dramatische data van het Nieuwe Testament, namelijk de geboorte, dood en wederopstanding van Jezus, werden zo getimed en gedateerd dat ze samenvielen met bepaalde astronomische verschijnselen.

De mystici die dit verhaal optekenden, merkten op dat in bepaalde seizoenen van het jaar heilzame veranderingen op aarde samenvielen met astronomische veranderingen. op aarde samenvielen met astronomische veranderingen daarboven.

Bij het schrijven van dit psychologische drama hebben ze het verhaal van de ziel verpersoonlijkt als de biografie van de mens.

Uitgaande van deze kosmische veranderingen hebben zij de geboorte en wederopstanding van Jezus gemarkeerd om over te brengen dat dezelfde heilzame veranderingen psychologisch plaatsvinden in het bewustzijn van de mens als hij de wet volgt.

Zelfs voor degenen die het niet begrijpen, is het kerstverhaal een van de mooiste verhalen ooit verteld. Wanneer het zich ontvouwt in het licht van zijn mystieke symbology, wordt het onthuld als de ware geboorte van elke manifestatie in de wereld.

Deze maagdelijke geboorte zou hebben plaatsgevonden op 25 december of, zoals sommige geheime genootschappen het vieren, op kerstavond, om middernacht van 24 december.

Mystici stelden deze datum vast om de geboorte van Jezus te markeren, omdat het in overeenstemming was met de grote aardse voordelen van deze astronomische verandering.

Einde citaat Your faith is your fortune (door mij vertaald) Download hier het hele hoofdstuk.

Bij het schrijven van dit psychologische drama hebben ze het verhaal van de ziel verpersoonlijkt als de biografie van de mens.

Uitgaande van deze kosmische veranderingen hebben zij de geboorte en wederopstanding van Jezus gemarkeerd om over te brengen dat dezelfde heilzame veranderingen psychologisch plaatsvinden in het bewustzijn van de mens als hij de wet volgt.

Vier het leven en heb het goed

Nog even over die broer van mij. Hij stond bekend als een feestvarken en een grappenmaker, maar hij was natuurlijk meer dan dat. Bovenal vond hij dat het leven gevierd moest worden, dus dat hebben wij gedaan vorig jaar na de crematie. Tot diep in de nacht hebben we zijn lievelingsliederen gezongen. Van De Dijk tot The Stones en van Bob Marley tot Herman Brood. Lachend en huilend en twee dagen stem kwijt. Het was goed voor ons allemaal om zijn leven en het leven te vieren. Ik ben dankbaar dat ik 58 jaar een geweldige broer heb gehad. En dankzij hem ben ik op pad gegaan en me meer gaan concentreren op wat ik wil en wat ik nog kwijt wil, voordat ik ga.

Fijne Jaarwisseling & Alle Goeds!

Goed om rond dit tijdstip Goede Voornemens te hebben.
Maar hoe zit het eigenlijk met het afgelopen jaar?
Hoe hebben we dat gedaan?
Scroll naar boven